ÄNNU EN LJUVLIG DAG

Idag känns allt så bra! Har bara varit idag, gått runt och pysslat lite, fikat med Linda och Elin, myspys! Nu sitter jag och väntar på att klockan ska ticka på, ska åka med Elin in till Köping och hem till Tess! Vi ska dricka lite vin, snacka och bara mysa! Sen kanske ta en sväng till Bishop för en öl. Blir inte så sent då vi alla ska upp tidigt, men åhh va skönt att slippa sitta inne och glo på dumburken!

Imorgon blir det att titta på innebandy, Gurra ska spela här i Kungsör. Så ska ner och heja lite på honom!


KÄRLEK TILL ER ALLA!

DAGARNA FLYGER IVÄG

Intensiva dagar i skolan nu när vi har "tvären". Men roliga, förutom idag, fy fan! Vi var på studiebesök på reningsverket i Västerås. Jag beundrar människorna som srbetar där, fy fan va det stank! Höll på att spy flera gånger, sen luktade man fint när man kom ut. Kasta allt i tvätten och sen duscha, kändes bättre sen.

Varit på p-möte med idag. Mycket känslor men inget konkret. Då är allt som vanligt. Fick dock reda på att jag får jobba i sommar vilket känns så skönt! Ett problem mindre, tusen kvar.

Nu har jag lagat ugnspannkaka, men Magnus sprang till hallen på möte, så ska kila över till Elin och äta, hatar att äta ensam! Hon skulle med laga ugnspannkaka, komiskt! <3

Ikväll blir det träning, sen plugg, plugg, plugg! Litteraturseminarium imorgon.

MAXMYS EN SÖNDAG

I söndags efter jobbet så kilade jag hem till Elin och stal med mig Max! Han har haft en period där han inte vill sova, så har sett att Elin varit lite trött. Gjorde iordning en korg med lite skrubb, ansiktsmask, badskum och annat myspys. Så hon skulle få lite tid att rå om sig själv. <3

Max och jag hade fullt upp med att busa! Sen skulle han bada med, det gick bra, badkaret var lite halt bara så han satt helt blixtstilla för att inte halka sötnosen! Men då var han allt trött, höll på att somna i badkaret, så upp och torka och sen slocknade han i soffan utan vällingen. Så den sömnlösa perioden höll inte i sig för länge, skönt för dem! Han somnade tidigt igår med så då blev det hårdträning för mig och Elin, skönt!

                                          


LÖRDAG

Jobbat, varit ute på långpromenad, tagit en långdusch, fått svar på Exan, fick VG och allt känns så underbart.
 

Sen svänger humöret som tusan. Hatar mitt hår, det är kort, fult och liksom ett mellanting mellan lockigt och tovigt. Tacopajen blir bränd, ser att jag verkligen skulle behöva dammsuga, orkar inte. Vill hitta på något, får myror i rumpan av att sitta hemma. Jobbar imorgon så inte mycket att göra åt. Skulle behöva plugga, känner inte för det, någonsin, teknikboken är nog det tråkigaste jag läst . Jag inbillar mig att alla är ute och har det jätte kul någonstans och är fina i håret! (fast jag vet att det inte riktigt är sant.) Negativa tankar bara strömmar in i huvudet, då har man allt fantasi så det räcker och blir över.

En inblick i mitt virrvarr.

Nu ska jag hälla upp ett glas vin, krypa upp i soffan hos min älskade Magnus och bara mysa hela kvällen! (Försöker tänka positivt). Skulle lika gära kunna beskriva det såhär: Nu ska jag sätta upp håret i en tofs, försöka, det är för kort! Sen ta ett glas vin, sätta mig i soffan och glo på dumburken tills jag somnar.

Det handlar på mycket om inställning och hur man ser på saker.
Ska tända lite mysljus och välja det första alternativet, låter mycket roligare!

RASSEL RASSEL

Ett helt gäng högskolepoäng har kommit in! För VFUn och Exan som jag lämnade inna jul! Skönt! Nu är det bara frågan angående min nyinlämnade som återstår, men inte ett ljud från läraren. Dåligt. Men det kommer väl.


Ikväll blir det chili och lime kyckling med bulgur och massa grönsaker. Film med den bästa! Tidig kväll, jobb imorgon och på söndag. På måndag startar ämnesveckorna med Teknik och massa studiebesök. Blir kul!


Ta hand om er! Tiden vi har här är för kort för att
slösas bort på att bråka om struntsaker. Tänk på det!

SPRÅKNÖRD

Jag erkänner. Jag är en tvättäkta språknörd. Inte så att jag studerar ordklasser när jag har en sekund över, men själva orden. Jag gillar dem! Sitter just nu och läser litteratur inför ämnesveckorna som kommer nu i skolan. Jag börjar självklart med språkböckerna! Just nu läser jag Fredrik Lindströms "Världens dåligaste språk" jag kan inte låta bli att känna mig dum när jag sitter och skrattar till över vårt språks konstigheter. Nörd!

Var på en föreläsning/stand-up med Fredrik Lindström för något år sedan, det var en födelsedagspresent till Roffe, som delar mitt knasiga intresse. Men här var inte enbart språket i fokus utan vår svenska mentalitet, föreställningen hette, Svenskar är också människor! Den var helt underbar. Humor! Skrattade så jag nästan kissade på mig, så såg faktiskt fram emot att läsa den här boken. Så nu ska jag krypa tillbaka upp i soffan igen!


                                  
                

Vad sysslar ni med, en fredag som denna?


GOLDEN GLOWING


                                  









                                              

                                    



Modell: Cornelia http://corneliahelena.blogg.se/
Foto: Malin Hellman                                        


FYND!






Hon har gjort det igen!
Köpte ett fint halsband när jag var i Eskilstuna förra veckan.
Igår när jag satt och läste nya Sofis Mode så vad ser jag, nämen!
Ett riktigt kap, jag betalade nämligen bara 40:-!



FAT MED BUDSKAP

Fick fina vägg-ord i julklapp, men har inte fått upp dom på väggen än. Det var tur,
för det här blev så fint! Köpte tulpaner idag med, så nu är det vår hos oss! <3










ANONYM

fick en kommentar av Anonym angående mitt inlägg AND AFTER ALL YOU ARE MY WONDERWALL:
låt dom göra upp om det själv!


Eftersom jag inte känner någon som heter Anonym så kan jag inte utgå ifrån att personen ifråga vet vad det handlar om. Jag står upp för dom som förtjänar det och som jag älskar. Vill man inte att jag ska veta något, hör man inte av sig till mig eller genom mig. Jag lägger mig självklart inte i om Han är villig att glömma och förlåta Honom, men jag kommer inte att glömma, än mindre förlåta. Och händer det igen då kommer jag att bli arg, besviken och väldigt ledsen.. Då har jag fått bevisat att hjärtat, det hjärta vi en gång höll kärt, inte finns. Tänk på det.

AND AFTER ALL YOU ARE MY WONDERWALL

Det känns så lågt. Fattar du inte det? Det ska mycket till för att jag någonsin
ska kunna lite på dig igen,  än mindre kalla dig min vän.

Så många gånger du fått oss att hoppas, sen svikit igen. 
Du har fan bränt dina broar, det kommer ta lång tid innan
du kan bygga upp dem igen.

Och jag lovar dig, sårar du honom igen, då finns du inte längre i mina ögon.
Det finns en gräns för hur många gånger man kan
stampa på någons hjärta innan det inte går att laga igen.


once upon a time
YOU WERE MY WONDERWALL


TACK E2 FÖR EN GRYMT TREVLIG KVÄLL!


LÅGT

Ligger jävligt lågt idag.

Nya tag imorgon. Då kommer även bilder från helgen.


ÄNTLIGEN LÖRDAG

Så idag är det dags för den omtalade klassfesten! Yeah! Är taggad till tusen. Min gulligaste Tess räddade min kväll, jag var ute i för god tid med skjutsen. Men nu löste det sig tack vare min pärla! <3

Nu ska jag platta håret och fixa naglar!


FOTO



fler bilder senare...



TOKFYND?


ONSDAG

Idag tänker jag lämna in exan! Det får bli så, känner mig relativt klar ändå. Skulle kunna vänta till fredag och säkert ändra någon mening eller två. Men så är det. Känner mig i stort behov av några dagars äkta ledighet. Har inte haft det på ett halvår. Att känna att man inte behöver göra någonting, bara sånt man vill. Så, idag ska jag finputsa lite, sen åker jag in till stan med Elin och Max och lämnar den! Sen ska jag bara njuuta av att strosa runt på stan, ledig och ha det bra!

åhh, fick hem grejer jag beställt igår,
finaste strumpbyxorna! Men håller på dom
till på lördag. Har fixat kläderna, nu är
det bara festen som ska börja!


Tänkte börja med att ta en "dagens outfit", förhoppningsvis varje dag.
Mest för mig själv för de dagar då man står och sliter i garderoben
för man har ingenting att ta på sig!



ledigt på stan!
Svarta leggings och
långskjorta, skärp.



ELIN <3



                                                      


             
                                               

                                         




foto: Malin Hellman                                               
Modell: Elin Gustavsson (http://elingnagis.blogg.se/)


NYA TAG OCH NYA ÄVENTYR

Är inte det vad måndagarna borde gå ut på, inte måndagsångest.

Dagen har börjat bra med lång sovmorgon och tid att gå runt och njuta av mitt rena hem. Städade badrummet igår i fyra timmar! Man kan nu nästan spegla sig i kaklet om man vill. Efter en oerhört effektiv helg tyckte jag att jag var värd en slapp måndagsmorgon. Sedan så träffade jag upp Elin Max för en promenad till bostadabolaget för felanmälan på ugnen. Sen följde de med mig hem och drack lite kaffe och pratade och hade det mysigt. Skönt att se er, länge sen!


                                                 
                                                                                            Tröttnäsa åker pulka.


Nu ska jag ta tag i Exa 3 och skriva klart del 1 och börja på del 2. Siktar på att lämna in den på onsdag. Får se hur det går. Vore grymt skönt med några dagars äkta ledighet.


Ikväll ska jag kila över till Elin och Max och fota dom.
Ska bli så kul! Resultat kommer ikväll eller imorgon.


EFFEKTIV LÖRDAG

Började dagen med jobb, härligt att jobba igen! Känns skönt att känna så efter sommaren som nästan blev en pang in i väggen. Sen hem, fick ryck och började plocka ner tomtarna, utan protester fårn Magnus, han vill gärna ha dom kvar hela året. Men har två kvar, det var hans krav.

Sen har vi storstädat, sånt där tråkigt som skura skåpluckor och bakom spisen. Sen skulle jag plocka bort knapparna på spisen och göra rent dom, som jag burkar göra. Men då var det något som gick sönder inuti någonstans för hela "vridpinnen" följde med ut. Min vanliga tur. Självklart var det knappen som reglerar ugnen. Skulle göra kyckling och potatisgratäng, i ugn. Men, det blev Thaicurrykyckling och ris, funkade lika bra det!

Nu blir det myspys i soffan med mitt <3. Kanske ett glas vin med. Ett. Jobb imorgon igen.



2010

Dett ska bli ett år av nya upplevelser och galenskap.

Jag ska:
Träffa många nya människor.                        
                          Plugga så mycket jag behöver, inte mer.
Ta upp kontakten med några gammla vänner som jag saknar.
Skratta mycket.                         
Gråta lika ofta.
                  Tapetsera om köket.
                                          Göra sånt jag gillar.
Lyssna på massa bra musik.                                                    
                                        Fota massor, bli bättre!
Ta hand om min kropp, äta mycket grönt.
                                            Säga till dom jag älskar att jag gör det, ofta.
                                     Resa till nya platser.
Uppskatta det jag har.                                                
Göra fint på vår nya altan.                   
Träna, som jag älskar.
                                             Njuta av naturen, många långa promenader.
Jag ska upptäcka minst fyra nya platser i min omgivning.                
Se många bra filmer.                       
 Köpa hem färska snittblommor varje vecka.
                                 
                               Lägga min tid på de som förtjänar den.
Lära mig att ta dagen som den kommer.
                                                                                   Sova länge, det är ju det härligaste som finns.
Tänka över mina inköp, bara handla det jag behöver eller verkligen blir förälskad i.
Ta vara på soltimmarna, sug i mig energi.
Städa bort energitjuvar från min bekantskapskrets.
Fylla den med nya underbara personligheter.                              
Lära mig att leva här och nu.



Mina nyårslöften. Inget banbrytande med visst låter det härligt? Så det borde vara.


EN LÅNG TORSDAG

Var i skolan på förmiddagen.

Sen hem och städade lite, välbehövligt eftersom vår gran troligtvis har dött, barren trillar ner om man tittar på de för länge. Sen luktar sen ruttna ägg med. Så imorgon åker den ut! Kommer bli barrfest. Sen har jag varit duktig i dag med. Börjat med tentan på allvar. Skönt! Första delen nästan klar, lite kvar och sen finslip! Känns helt okej. Men egentligen har jag inte en aning.


Nu ska jag ta och borsta tänderna, dra på mig raggsockor
och krypa ner i sängen och krama min underbara Magnus.
<3 Jag älskar dig, du min bästa vän och min största kärlek.


Min outfit när jag satt och pluggade. Det var kallt som tusan!
Massa ljus och sen blev det myspys.




DET GÖR ONT

Det gör ont idag. inuti. Har en klump i halsen och en knut i magen. Varför?




Har fått en sån lust att börja fota porträtt.
Någon frivillig?


STOLTHET OCH FÖRDOM

Hot as hell.































SMIDIT PLANER INFÖR VÅREN 2010


IT'S COLD AROUND ME


EN SÅDAN DAG

Massa funderingar. Massa oro.
Fan, om jag ska spendera hela
livet på att oroa mig, när ska
jag då hinna med att leva?


Ska ta tag i röran här hemma, igen, tycker inte att jag gör något annat än att städa.
Jo, däremellan hinner jag med att stöka till igen. Typiskt.

Extremt positivt, jag vet.


...


MÅNDAG HELA DAGEN

Fuck. Min hosta/halsont/trötthet vill inte ge sig. Nu har jag provat allt.

Var till skolan idag, vi har gruppredovisning på torsdag, så skulle förbereda lite. Blev mest snack om massa annat som är mer intressant än skolan. Det är bra med lite distand. Awyeah. Käkade god mat och han med att kika lite på rean med, som utökats lite, men inte som förr. Allt var bättre förr. Hittade strumbyxorna jag blev kär i som jag hade sönder, yes! Tokfyndade lite, kunde inte låta bli, hade några kronor kvar på min peng jag fick i julklapp.


    

Stickad tröja           Strumpbyxor              Linne

När jag kom hem så fick jag någon slags energikick. Den är borta nu kan jag lova, men jag har bakat! Älskar att baka, men gör det inte så ofta på grund av att det måste ätas upp, helst på en gång. Men idag blev det lite bakat! 


Hallon cupcakes med glasyr   \  Choklad muffins med vaniljkräm 



lax och bladspenat paj



Nu ska jag kila över till Elin med lite nybakt i utbyte mot lite kaffe.
<3


FREDAGSMYS

Ikväll blir det fredagsmys, det kan behövas för imorgon är det måndag hela dagen.


Så tacos, film och myspys. Lovely. <3
Tur jag har Magnus.

OTÄCK UTVECKLING

Mitt halsont som jag dragits med sedan långt innan jul har nu utcecklats till en otäck hosta. Känns även som mitt huvud ska sprängas vid varje hostattack. Fy. Stackars mig. Nu ska jag trots detta sätta mig vid köksbordet och reda ut lite vad jag har att göra till tentorna som kommer. Fy va kul det är, kan man inte få en vikarie?

MAMMA

Min mamma är min hjälte. Mamma är den som alltid, alltid finns där för mig. Hon är min klippa som jag kan luta mig emot alltid. Jag har turen att ha många såna i mitt liv. Min mamma har lärt mig allt jag kan, men mest av allt har hon lärt mig att man måste ta hand om varandra. Mamma är den mest osjälviska, snällaste, mest välmenande människa som jag mött. Om jag så fått lite av det hon har är jag nöjd.

Jag älskar dig mamma! Du är fortfarande den varma famnen som man kan krypa in i när man känner att hela världen vill en illa. Du har lärt mig att stå på egna ben. Att klara mig själv, men du och pappa är fortfarande en stor del av mitt liv, som jag inte vill släppa taget om. Någonsin.

Du har funnits där för mig och så många andra genom åren, genom svåra tider, genom glädje. Du är en underbar människa och jag är så glad av att få vara en del av dig. Och att du är en del av mig. Jag älskar dig så mycket mamma!

<3
Tack för att du är du.





KVÄLLSMYS HOS GUSTAVSSON/FORSBERG



Kaffe, popcorn och jordnötter. Najs!
Trevligt som vanligt! Fick en dos av Maxmys med.

<3 SÖTA UNGE!


PLATTAT OCH KLART


PAPPA

Min pappa är min hjälte. Han är den jag vet att jag kan ringa, om allt, för han kan allt! Det är nog faktiskt helt sant, jag vet nog ingenting som min pappa inta klarar av om han försöker. Sen vet jag att pappa alltid ställer upp. Alltid. Vi är väldigt lika jag och min pappa. Samma humör och lika envisa och principfasta. Vilket resulterar i att vi båda oftast har rätt och ger oss inte. men det går snart över.

För min pappa är bäst, jag älskar honom så mycket! Just för att han alltid ställer upp och han ger så mycket av sin tid och sitt hjärta. Jag tror jag alltid kommer vara pappas flicka, för vi är just så lika pappa och jag. Sen är jag ju bäst, som honom, så är det ju bara! <3 Pappa har gått igenom mycker och han vet mycket, han har svar på allt och rådena tar alldrig slut. Jag vet inte var jag skulle göra utan honom och mamma. Vet jag inte vad eller hur man ska göra något, är svaret bara ett telefonsamtal bort.

Jag älskar dig pappa, jag är så glad att du finns. Lova att du alltid gör det.
 



<3


HISTORIEN OM STIG

Min lilla söta hårboll. Mitt hjärta! Stig har funnits i våra liv i snart fyra år nu. Han är våran lilla bebis. Våran ögonsten. Han är rolig, gosig som få, sen är han smart med. Jävligt smart. Han har sedan han var liten varit proffs på att smöra sig in hos folk. Han började sitt liv som innekatt, men trivdes inte med det, han satt bara i fönstret och skrek på alla småfåglar och annat kul som var ute. Tillslut gav vi med oss och släppte ut honom, vilken lycka! Nu var han tillfreds. Han kom ju hem varje kväll och så, ingen fara med det. Han hade massa kattkompisar ute och busade runt hela dagarna. Sen kom dagen då vi flyttade. Bara några kvarter bort, Stig sprang hem några gånger till gammla lägenheten, men tillslut kom han på vart vi bodde, stackarn.

Sen flyttade Elin och Magnus närmare oss och på bottenvåningen. Då kom han på den briljanta ideén att han kunde ju gå dit när vi inte var hemma. Så han satte sig där och skrek och skrek och skrek. När det inte gav något resultat så gav han upp. En sommar när vi var iväg på semester så hade vi självklart skaffat kattvakt, men då stack Stig. Det gick en månad utan en skymt av honom. Jag var så ledsen. Lappar på ICA, långa promenader, ingen Stig. Sen en dag, då ringer våran gammla granne och säger att han hittat honom, full i fästingar och mager. Jag har inte varit så glad någon gång. Massa pussande och kramande! Nu i sommras när vi varpå semester så försvann han igen. Han var bort ungefär en månad och jag började med mina lappar och mitt runtfrågande och promenadletande.

Av en slump så nämnde min arbetskamrat för en vikarie att min katt var borta, vikarien arbetade även på ett ålderdomshem i närheten. Men, hur ser han ut frågade hon? Sen ringde hon, det visade sig att Stig hade flyttat in där. Tokiga katt! De hade haft en råttinvation under sommaren, smart Stig! Massa mat och personal och boende hade släpt in honom på nätterna, han hade naturligtvis tappat halsbandet med mitt mobilnummer. Så vi hämtade hem honom, han kom springande när han hörde oss och jag fick krama honom hela vägen hem.

Sedan har detta blivit en ständig kamp. Stig han är en bra skådespelare. Om jag släpper in honom och ger honom blötkattmat som han får ungefär två gånger om dagen, mellan äter han torrisar. Sen kan han gå ut igen en fem minuter, sen släpper Magnus in honom och han skriker som han aldrig sett mat förut och vill ha mer. När han upptäcker att det inte funkar så går han och äter torrisarna. Så han är smart.

När vi inte är hemma och han vill in, då springer han till ålderdomshemmet och skriker till någon släpper in honom, där får han värme, mat och uppmärksamhet hela tiden. Vilket är bra för honom, men inte konstigt att han inte kommer hem sen, vi har varit och sagt till flera gånger att ring oss när han kommer istället, men inget händer. Jag har så ont i magen varje gång för att just den här gången är han inte där, han är påkörd. Fy, hemska tanke! Nu var vi och hämtade honom igår igen, han var där, skönt och har gett numret till ännu flera i personalen. Hoppas det hjälper, vill att min Stig ska ha det bra, men hemma hos oss, med oss. Han är ju våran ögonsten.








DEN FÖRSTA DAGEN PÅ DET NYA ÅRET

Började sämre än sämst. Vaknade med Sån frukstansvärd värk i halsen. Kröp upp för en treo. Blä, vill inte ge sig. Kommer aldrig bli frisk! Sen fick jag ett telefonsamtal som gjode att magen knöt sig. Men det känns lite bättre nu, vissa saker löste sig dom tur var. Har mest legat i soffan och tyckt synd om mig själv hela dagen. Ska nog köra på det mest hela dagen. Varvat med städning, of course.

Hoppas eran start var bättre! <3

HAPPY NEW YEAR 2010

Det blev ett lyckat nyårsfirande här på Syrenvägen.
Underbara vänner, god mat och fina raketer.
Tack för en underbar kväll, stress,
klädproblem och snabbaste fixen till trots!

<3


















RSS 2.0