LÖRDAGSKVÄLL



Ny sjal. Ovanligt?


Nu ska jag snart kila mot jobbet!

Ha en underbara lördag ni som är fria att göra vad ni vill!

FY ND

F Y-ynd från en inredningsbutik, jag minns inte namnet, i Västerås.





Passande i godishyllan?


KROPPKAKOR

När jag träffade Magnus så blev jag snabbt varse om dessa ljuvliga, nästan magiska degklumpar som var beskrevs som en delikatess. Det var inte att jag var lite nervös första gången jag blev medbjuden till svärmor på Kroppkakekalas där halva släkten närvarade. Då alla viste att jag aldrig ätit detta förut var jag lite nervös, tänk om jag inte skulle gilla det! Skulle jag ha stake nog att spotta ut det, eller snällt svälja och krysta fram ett tveksamt "åhh, va gott"? De degiga blekgråa klumparna som jag trodde innehöll någon slags inälvsblandning (varför annars kroppkaka?) de såg ju inte direkt smakliga ut.

Men jag behövde varken göra det ena eller det andra, för det smakade ju underbart! Så jag beslöt mig snabbt för att lära mig att göra dessa själv. Då det är en liten procedur med att koka, potatisen ska kallna och rivas, tar det ju lite tid och händer inte så ofta. Sen var jag på Willys för att införskaffa lite annat, då såg jag att Kungsörnen hade kommit ut med en Pitepaltmix! Pitepalt är snarlikt kroppkakor, enligt min mening? Så jag tänkte att det måste jag prova!




Ja, det smakade, okej! Likte för degigt, lite för mycket rågsmak. Men helt klart ätbart!




MOT KÖPING



drar mot Köping för att baka Kroppkakor.

FÖRSTA KRÄFTORNA

Så var det dags för årets första kräftor. Vi hade införskaffat två paket av olika sort, ordnat med de livsnödvändiga tillbehören Västerbottenpaj, vitlöksbaguetter, goda ostar och trevligt sällskap! Så högg vi in på läckerheterna. Tillbehören var det inget fel på alls. Men kräftorna var ingen smakexplotion, de smakade en blandning mellan ingenting och sjövatten! Yiuck!

Men det blev en mysig kväll i alla fall, sällskapet och tillbehören vägde upp!





Någon annan som haft mer tur med de röda?

FREDAGKVÄLL FÖR MIG SJÄLV









Nu ska jag kila iväg till jobbet!


KÄRLEKSKAKA

Hittade nya formar i Smögen!






Hade mormor, moster, Roffe, Elin och Max här på fika.



NÄMEN!






FEL!

Skulle lägga upp bilder på kissarna, funkar inte nu. Fixar imorgon! Nu mot jobbet! :)


BAKNING







HEMMA!!!

har haft det underbart, underbart bra! Smögen är så vackert och hotellet, ja, LYX! Massor med skratt, god mat och fina vyer. Men nu är det skönt att vara hemma, som man säger, borta bra men hemma bäst!


Nu har jag tagit en långdusch, peelat mig med vante, gjort en hårinpackning, smörjt in mig med Johnson's underbara Dreamy skin body lotion. Nu ska jag dra med mig min underbara Magnus till soffan och bara mysa resten av kvällen!








JOBBHELG

Har nu arbetat klart för denna helg.

Igår blev det grillning med härliga vänner. Eller kokning för min del, men kokt lax är gott det med! Magen var lite upp och ner igår, men känns bättre idag. Pannkakor var kanske inte så jättebra, jag skulle ha lyssnat på mormor. Ibland har hon rätt, ibland.


Nu tvättas det, för på tisdag är det dags för mig och Tess att åka iväg och jobba lite. Vår brukare ska på semester. Så tisdag till fredag är jag i Smögen! Härligt!






HOS MOR OCH FAR

Är hos mamma och pappa i Kolbäck för lite mat. Halva släkten här, det är en hel del det. Härligt! Men blir att åka hem rätt så tidigt, jobba imorgon 8-16. Har ju varit sjukskriven ett tag nu så det gäller att jag får en natts ordentlig sömn. Har laddat upp med Valerina Natt, utifall att.

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!


?

Min bror är hos oss för en fika:

-Är det där en vinranka som det blir vindruvor på? (säger han och pekar på mitt Vildvin.)
-Nej, det är ett Vildvin, en växt.
-Vildvin?
-Ja..!
-Men vadå, växer det flaskor direkt då?

Min bror, han är smart han. Väldigt smart.

BÄTTRE

Känner mig bättre i magen, ta i trä, äntligen! Jag hoppas bara det håller i sig. Mycket är ju upp till mig att stressa ner och äta rätt.



Nu ska jag ta och fixa ihop en liten överraskning till en underbar unge som fyllt år som jag ska träffa imorgon! Prinsessan Miio ska få nått mumsigt utöver sin present.

SJÄLVKÄNSLA

Jag hörde Mia Törnblom prata igår på tv. Hon berättade om sitt liv och sina erfarenheter. Om det son nu lever på och av, sin "metod". Det handlar mycket om självkänsla, hur man kan träna för att bygga upp den.

Hon förklarade skillnaden mellan självkänsla och självförtroende ungefär såhär:


Självförtroende är det man gör, att man är stolt och vet att man klarar av det man gör till exempel.

Självkänsla är den man är, som människa, utan allt det man gör.


Det gör mig rädd. Jag känner det som om jag lever och andas för andras uppskattning. Att jag lever NÄR jag gör saker, inte annars. En dag där jag inte gjort något, för någon, eller för att vara "duktig", då har jag liksom levt en dag helt bortkastat. Låter dumt, men ni fattar nog? Eller är det bara i mitt knäppa huvud det låter rätt?

SNURRIGT



Just så känns det nu. Snurrigt. Ni som känner mig vet att jag inte alls gillar det här med att sitta stilla och ta det lugnt. Det är liksom inte jag. Det jag hört från mina vänner och nära nu efter magen sa ifrån är att "du måste lugna ner dig", stress och planering " det är ju du i ett nötskal", att stressa är liksom något som jag är och gör.

Och så är det, det är sanningen. Den jag är. Vem är jag om inte den som säger "vila det kan man göra när man dör", den som vill få ut allt ur varje minut, får myror i brallan av att ha tråkigt och planerar in allt, till och med när jag ska göra ingenting. Den som älskar att göra det där "lilla extra" för andra, som lever och andas på uppskattingen från andra. Även den som många väljer att komma till när de har problem, den som inte kan sluta tänka på allt och försöka lösa andras problem, världsproblemen, allt. Jag älskar att mina vänner litar på mig och har förtroende för mig!


Kan ni säga mig, vem är jag utan allt det här? Jag får panik när jag tänker på det, för jag kommer inte på någonting?


LÅNG HELG

Tiden går extremt långsamt när man har tråkigt. För det är vad jag har nu när jag "försöker ta det lugnt". Men det är väl nödvändigt, inte väl, utan det är nödvändigt.


MAGSÅR

Ja, då fick man magsår med då. Kanske dags att börja lugna ner sig lite, men det är svårt!


Började med att jag vaknade med magont i morse, mådde illa som fan, tänkte att nu har jag åkt på magsjuka. Men efter flera minuters vridande i sängen gick jag upp och tog en magkatarrstablett och gick och la mig. Somnade om vid halv nio och vaknade klockan tio av alarmet på mobilen. Kände mig piggare och tänkte att det var nog bara magknip eller något. Klivet upp och börjar klä mig, någon minut senare ligger jag på golvet och håller på att dö av smärta. Kändes det som. Ringer vårcentralen, de tycker att jag ska komma ner på en gång. Ringer efter svärmor <3 som kommer och hämtar upp mig och skjutsar mig. TACK!

Den värsta smärtan går över efter en stund. Väl på vc lämnar jag prover hit och dit. Får ett till anfall av världens-värsta-smärta. Blir skickad till Västerås och akutmottagningen. Mamma avlöser svärmor <3 . Väl dä, mer prover, HATAR nålar. Vänta, vänta, får träffa läkaren, vänta mera, får en drink med något grumligtgojjs som smakade hotmedicin/tavelkrita/minttabletter inte gott. Vänta mera, vänta. Sen kommer läkaren in och säger att leverproverna ser bra ut så då kan vi utesluta gallsten. Skönt. Sen säger han att han tror att jag har fått magsår. Magsår? Ähh, det får ju bara de som stressar ihjäl sig och så, eller? Ja, så är det nog för jag har fått höra otaliga gånger idag att jag måste lugna ner mig, ta hand och mig själv, sluta oroa mig så mycket för allt och alla.

Men, det är ju jag? Vem är jag utan allt det där? Säg det ni som vet.


MAX, FOTOGRAFEN?

Shopping ikväll med Elin och detta lilla gos!!




HÄR KOKAS OCH SYLTAS DET!





JAG ÖNSKAR

Men jag kanske önskar att du kunde kämpa lite mer ibland för vår vänskap. När orden liksom missbrukas och används som substitut för det man borde göra, då är handling det enda som finns kvar. Så handla nu om du är rädd om det du har


VÄNSKAP


Man behöver inte vara lika för att fatta tycke för varandra.


Har av olika skäl börjar fundera kring det här med vänskap. Hur kan något så vacker och okomplicerat som att två människor finner något i varandra som gör att de delar med sig lite av sig själva, bli så komplicerat. För det är komplicerat, kanske ska det vara så. De goda sakerna i livet är ju liksom värda att kämpa lite för.

Värre blir det den dagen en av dessa människor slutar att kämpa. Värre för den andra som står kvar med en bit av den andra i sitt hjärta. För den andra kanske den biten har krympt under lång tid och liksom naturligt blivit mindre, kanske har någon annan tagit den platsen. Men för den som får sin bit bortryckt, känns tomrummet väldigt tomt.

Som jag ser det finns det många olika slags vänskap. Kanske lika många som det finns vänner. Men det finns några/någon som har en enormt stor plats i en liv, i ens hjärta. Några man inte kan tänka sig att leva utan, som liksom gör en hel. De personerna kan vara väldigt olika varandra, men på något sätt så har de fångat den där biten av hjärtat och hållt den kvar. 

JULITTA GÅRD

Med kusiner, moster, faster och mamma i släptåg intog vi Julitta Gård några timmar. Så mysigt där, vackra blommor, fridfullt och härligt!





BAD I BOTTEN

Jag, Elin och Max tog en sväng till "Botten" utanför Kungsör för lite bad. Helmysigt!




FRUKOST PÅ MIN ALTAN



Mumsfrukost!


MITT SMULTRONSTÄLLE




Inte för att jag tänker avslöja vart det ligger?

MITT HUVUDSAKLIGA NÄRINGSINTAG



Tyvärr, men det är bara sommar en gång, kan du avstå?


VARMA BREDDGRADER

Vintern som var med extrem kyla känns väldigt långt borta just nu. Känslan av att befinna sig på betydligt varmare breddgrader än våra har nu avlöst känslan av att befinna sig på nordpolen.


Dagen har spenderats hos "svärisarna" vid deras pool. För att citera svärmor: "Det här är kvalité". Kunde inte sagt det bättre själv. Fram emot kvällningen gick vi hemåt igen för att möte upp mina föräldrar och vilddjuren såklart. Vi grillade och hade det mysigt! De åkte just, ska strax hoppa in i duschen och sedan blir det aftersun och att kasta sig framför fläkten. Har fått en skaplig solbränna idag. Med extra betoning på just brännan.



piggelindrink, yummie!


Åhh, imorgon blir det bad i Botten med Elin och Max,
någon som är sugen att följa med? Bara slå en pling.


DÅLIGT MED BILDER

Jag har lyckats hällt vatten på min mobil som nu ligger på tork, glömt min kamera i Kolbäck, så bilder får ni snällt vänta på.

DET FLYTER PÅ

och jag flyter snart bort i värmen! Jag gillar sommaren, missförstå mig rätt, men inte när det blir för varmt, för kvavt och för svettigt. Jag gillar inte att svettas, alls. Men som sagt, dagarna flyter på här hos mig. Gårdagen tillbringades ute på landet i Gymninge hos mamma och pappa. Skönt! Vi tog en sväng till stan och handlade lite, sen hem och bara hade de bra, plockade smultron och var ute och gick. Senare på kvällen när jag kommit hem kom Tess över och vi grillade, åt jordgubbar, smultron och glass och bara pratade och hade det mysigt.

Sen har jag jobbat med, skönt att arbeta lite, pengarna är välbehövda om man säger så.

Ikväll blir det jobb igen, men innan jag traskar dit så har jag lite att göra, olja in utemöblerna, ta tag i diskberget, vika tvätt och en hel del annat som är mindre kul. Men måsten, dessa härliga måsten måste göras.



Hoppas ni passar på att utnyttja våra soliga sommardagar!


RSS 2.0