-5

Oj, torka var det här, över en vecka sedan! Tiden går fort när man har roligt sägs det ju. För det har jag, är ledig från skolan nu lite halvt, ska in på feedback på torsdag och imorgon kommer mina gull-basisar hit. Saknat dem, hur ska det här gå nu när vi splittras, nästan alla. Tråkigt, tråkigt. Idag har jag haft en underbart mysig dag med Max. Vi har varit ute i solen och busat nästan hela dagen. Han är verkligen en riktig solstråle i mitt liv just nu! Fick även en mysig fika och en promenad med hans morsa, mys det med. Tack för att ni finns. När jag lämnat tillbaka Maxen så tog jag en sväng upp till Linda, länge sedan. Saknar dig sötnos! Nu ska jag ta en dusch och tvätta av mig sandlådan som jag har med mig i håret, krypa ner och läsa en stund innan jag slår igen mina blåa för idag.





Jag är fan på gång nu, -5 kg, fler ska det bli.
Heja mig!


NU

Nu har jag börjat. Denna gång ska jag avsluta med. Alla dessa dagar av stillasittande i skolan är nu över för ett tag, dags att rycka upp sig nu. Ska göra ett allvarligt försök att bli en hälsosammare, friskare och starkare människa. Hoppas alla de sjukdommar som tidigare satt käppar i hjulen för mig håller sig borta! För nu är jag laddad!





LYCKLIG

Idag har jag haft en såndär myspysig dag som jag önskar jag kunde ha jämt. Jobbade inatt, skönt att träffa min underbara brukare, skönt att få in lite cash. När jag slutade jobba på morgonkvisten, började jag med en långpromenad! Nu tänkte jag skriva SÅ började jag med en långpromenad. Men nejdå, kom på mig S, M & A! ;) Saknar er redan tokfisar! Efter det så tränade jag, hurtigt värre! Tog en dusch och sen plockade jag lite hemma innan Max kom. Vi gick till lekparken och busade lite, tog en långpromenad till! Heja, heja! När han ätit sen så kom Elin och vi gick ut och gick lite till. :) Så nu är jag trött i benen, men lycklig efter en underbar dag! <3



Hysteriskt roligt att krypa ner i gropen, trilla, krypa upp igen, och igen och igen!








Massa bus i lekparken.


Yeeeah, swhooosh!


före, undertiden, efter. <3


UNDERBART

Jag sitter just nu på min altan och sippar på en Bacardi Mango. Magnus har försökt överrösta grannens dansbandsdunk, så nu dunkar det AIK trubaduren, kanske lite bättre än Thorleifs, något. Var och köpte lite blommor och frön igår, så nu är det mys att sitta här i skuggan och njuta av resultatet, varm och skönt. När kom sommaren egentligen? Jag klagar inte.

Ikväll blir det att ta med lite sallad, rabarberpaj och några kalla öl och traska upp till Jesper och grilla och låtsas-titta intresserat på fotboll.

Jag hör suset av dammsugaren innifrån, min dag är gjord!


Vad gör ni en underbar dag som denna?

HJÄRNAN TAR NU SOMMARLOV!

Äntligen, nu är nästan allt under mitt första år på högskolan avklarat, lite feedback och sådant kvar. Skönt!! Det har gått sjukt fort, varit sjukt roligt och jag har träffat sjukt trevliga människor!

slänger in lite bilder på vad vi i min underbara basgrupp sysslat med de senaste veckorna!










Ett år avklarat, två och ett halvt kvar.


IMORGON

Då tar min hjärna ett välbehövligt sommarlov. Visserligen några dagar kvar, men inget ansträngande. Känns underbart, nu vill jag bara få redovisningen avklarad.

Idag har vi arbetat hårt som bara den!


Nu ska jag faktiskt dricka en kall öl innan jag hoppar in i duschen.
Sommarkänslorna är på gång! Underbart!


HEKTISKT NU

Nu är det slutspurten här innan skolan slutar. Ett helt år på högskolan, det har varit roligt, jobbigt men gått fort som bara den! Redovisning onsdag, skönt! Sen är det bara några dagar kvar!


Har ändå haft lite tid över att träffa mina underbara vänner och min familj. <3
Jag är så glad att jag har er. Att ni finns för mig.

Det gör ont att se någon man tycker så mycket om må dåligt.
Finns här. Det vet du hjärtat! <3



HEJ OCH HÅ

Fytusan, hade riktigt ont i magen igår, mådde illa som tusan och misstänkte att jag åkt på den magsjuka som vandrat ut här runtomkring. Men, vaknade imorse och mådde mycket bättre! Så var troligtvis på grund av att jag ätit för mycket mjölk. Så bara att acceptera laktosintolleransen nu. Tråkigt, men vill inte ha så ont i magen på grund av slarv.

Nu gör jag ett försök med lite yoghurt, laktosfri.

§

MIN KLADDGRIS!

Har inte träffat Elin på länge, sjuklingen! Inte Max heller, saknar min liilla kladdgris! <3



Min lilla klassgris fyllde ett år i tisdags,
men han var sjuk så firandet blir senare.
gullunge!


ALTANMYS, GRILLNING & SKRATT.

En väldigt mysig kväll. Pratat lite med Elin med, hon är sjuk pluttan. Nu är jag ute i Kolbäck, i urskogen med Cornelia. Ska sova kvar här i natt. Mysig kväll!

I morgon hoppas jag på skogspromenad och lite mera skratt och mys! <3

MAN MÅSTE BÖRJA I NÅGON ÄNDE.

Spelar ingen roll vilken, bara man börjar. Fick ju en liten snedstart på mitt "nya" liv där men halsont och jag vet inte vad. Men nu är jag på gång igen! Började dagen med en lång gogging (för er som inte vet är det någon ny term för gång och jogging, haha helt underbar!), är ju inte dírekt i form för att börja springa på en gång igen. Men som sagt, lite i taget och jag är på väg.

En god frukost med naturell yoghurt, äpple och nötter, två skivor finn crisp med avocado! Underbart gott. Nu ska jag hoppa in i en efterlängtad dusch så jag kan komma igång med plugget.


En bra start på en bra dag!
Hoppas ni har lite av den
positivitet jag känner idag? <3


HUR KAN JAG TILLÅTA MIG SJÄLV ATT FÖRSTÖRA FÖR MIG?

Hur kan någons ord, en liten, liten mening smyga sig in i hjärnan och bara stannar dä. Den äter upp en innifrån. Hur kan jag tillåta mig själv att grubbla ihjäl mitt humör, min självkänsla och mitt självförtroende till oigenkännbarhet? Jag blir så trött. På mig själv.

Man kan anklaga andra för att få en att känna sig illa till mods, ledsen eller att de är klumpiga och säger dumma saker. Men ingen annan än jag kan tillåta någon att såra eller få mig att känna mig arg eller ledsen. Fan jag förtjänar att jag behandlar mig själv bättre än så!

En varm dusch, lite brun utan sol och en lång sovmorgon får nog saker att kännas bättre igen.
Men jag saknar Magnus, att ha någon att dela sina tankar och upplevelser med vid dagens slut, det är en självklarhet för många, inklusive mig. Ska aldrig låta det bli det igen. Det kan vara skillnaden mellan att hålla sig flytande och drunkna. Det spelar ingen roll hur ond världen är mot mig om jag vid dagens slut kan krypa ihop brevid den jag älskar. Man ska inte ta det förgivet.


DET BLIR SÅ TYST!

Tystnaden är total när natten är här. Jag ligger och stör mig på badrumsfläktens surrande, som jag aldrig ens lagt märke till förut. Jag vet, jag kanske är lite fånig. Men så är det, är man ämnade att vara tillsammans, då är det svårt att vara ifrån varandra. Om så bara för en vecka.

Magnus, jag älskar dig.


NYTT

Ny header. Ny årstid. Nya tankar. Nya upplevelser. Nya möjligheter.

MIN HJÄLTE

Magnus är mycket mer än så, han har min kärlek, mitt hjärta och min själ.

Det känns väldigt svårt att beskriva hur vårat liv tillsammans har varit. Det har varit väldiga upp och ned gångar, vi har gått igenom så mycket tillsammans. Mycket har varit väldigt jobbigt och svårt, men mycket har varit skratt och en massa kärlek! Efter fem och ett halv år, vilket är väldigt länge, vi var så väldigt unga när vi träffades, så är jag lika säker som jag var då, om inte mer, på att det är denna man som jag vill dela resten av mitt liv med.

Du är en sådan stark människa. I din famn kan jag känna mig trygg. Inget i hela världen kan skada mig då. Du har lärt mig mycket om livet, som jag inte kunnat upptäcka utan dig. Du kom till mig när mitt liv vändes upp och ner och lyckades hjälpa mig att vända det rätt igen. Och jag har funnits där för dig. Nu hoppas jag att vi kan få finnas till för varandra och bara njuta av att vara vi. Du är den som kan få mig att skratta, alltid! Den som kan få mitt hjärta att slå volter. Den jag vill dela mitt liv med. Den jag vill bilda familj med. Den jag älskar av hela mitt hjärta.





Mycket har förändrats sedan 2004, men min kärlek till dig är densamma!



DEN OBEROENDE SVENSKEN

Här i Sverige är vi, enligt min erfarenhet, överlag beroende av att bli oberoende. Vi strävar alla efter "att bli vuxna", att kunna försörja sig själv, att bli oberoende av våra föräldrar, kunna stå på egna ben. Detta är ofta även målet för den uppfostran vi får. Att vi en dag ska flyga ur boet på egna vingar.

Detta låter ju idealiskt, vackert och eftersträvansvärt.

Men, för att riskera att låta som en let's dance jury, innebär inte detta att vi kommer längre och längre ifrån våra rötter?

När vi väl står där, utflugna och på egna ben. Vem har vi då där att luta oss emot när vi möter motgång? Vem har vi där att dela vår glädje med? Är det något att sträva efter, att komma så långt ifrån sina rötter som bara möjligt? Hur många idag vet var mormor eller farfar växte upp? Hur många tar tillvara på sina äldre släktingars livskunskaper och erfarenheter? Vi sätter hellre våra gammla, släktingar, vårat eget kött och blod, på hem än att ge tillbaka lite av det de gett oss. Jag menar inte att alla har den möjligheten. Men att se till att ingen behöver sitta ensam på ålderns höst, den skyldigheten har vi som finns till på grund av dessa människor.

Att vara "beroende" av sina föräldrar, mor- eller farföräldrar, det är inte ett tecken på omognad. Det är ett tecken på att man är rädd om sina rötter, att man inte kastar bort det fina som finns att hämta.

Jag vill med detta slå ett slag för familjen, det är dem som du har att tacka för livet.



Utan rötter, inga vackra blommor.


UNDERBAR DAG!

Plugger går som på räls och idag var vi ute på lite research i skogen! Korvgrillning, lek, och en massa skratt stod på schemat. MYS! Skogen är en utmärkt plats för att återfå energi. Känner mig fylld av den just nu! Underbart!





JAG HAR.

Jag skev nyss en statusrad på Facebook:
har kli i ögonen. Svid i halsen. Bank i huvudet. Värk i öronen. Smutsiga golv. Skräp överallt. Ingen ork till någonting. Så, nu vet ni vad jag har.

Aj, Malin, aj. Ibland måsta man gnälla lite, för att på något sätt förklara hur synd det är om en? Eller vad är det man vill med allt detta gnäll? Jag får ont i magen när jag tänker efter på hur mycket man (jag?) fokuserar på det man har, som är jobbigt. Ja, ni förstår.

Men för att ta Facebook som ett exempel här för att få perspektiv på saker och ting. Bara att titta igenom sina "nyheter" där, du ska vi nog ha i åtanke att det mörkaste, det jobbigaste inte är något man får ta del av i detta forum. Där har vi någon som nyligen förlorat någon nära. Några som inte mår bra fysiskt. Några som inte mår bra psykiskt. Någon som sörjer en saknad vän. Någon som är ensam. Någon som har en anhörig som är svårt sjuk. Någon som är osäker och vilsen. Någon som är trött. Någon som blivit sviken. 

När jag läser detta känner jag med dessa vänner. Så mycket att det gör ont i mig. Det gör ont att se hur ont det kan göra. Då känns mitt ont lite små fånigt. Jag vet själv hur ont det kan göra. Det får mig att se saker i ett nytt perspektiv. Detta är inte något moraliskt inlägg om hur man inte ska gnälla för det finns de som har det sämre än en själv, tvärtom på ett sätt.

Iställer för att fokusera på allt jobbigt och smärtsamt vi har, borde vi lägga fokus på det vi har som gör oss lyckliga. Det som får oss att klara av alla mörka, hemska, jobbiga stunder. Vi borde vara glada och tacksamma för de vi har omkring oss, vi har de bara på lån.

Så om jag får sudda ut och börja om:
har underbar familj som älskar mig. Underbara vänner som alltid ställer upp. En sambo som jag delar allt med, mitt liv, mitt hjärta, min själ. Ett hem där jag är trygg. Mat och rent vatten. Har allt jag behöver för att hålla mig hel och ren. Har mediciner mot mttt kli i ögonen. Har kärlek att ge.

Det som känns bra är att denna sista "lista" skulle jag kunna skriva på länge, den skulle kunna bli nästan hur lång som helst. Det känns bra. För vi har så mycket att vara tacksamma för, det är så mycket vi har, som vi borde uppmärksamma.


BRA START

Min nystart börjar bra. Har superont i halsen och orkar knappt annat än att sova...
Får skjuta lite på kickstarten med träningen, fokusera på att bli kry.


EN UNDERBAR HELG

Har haft en underbar helg med en massa mys! Valborgskvällen spenderades i Kolbäck med gott grillat och sen mys vid brasan hela kvällen! Åkte till bror och tittade på han och hans flickväns hus som de nu hyr, superfint. Sen hem och skruva och borra lite. Satte in hyllor som pappa fixat till garderoberna i hallen och äntligen har vi lite oraniserad förvaring. Jag, Elin och Max var en sväng till Ekudden och medeltidsmarknaden med.

Lördagen spenderades med altanstädning, sen ner för lite mer myspys på medeltidsmarknaden med Lena, Matilda, Elin och Max. Underbart väder och underbart sällskap. Nu har vi ätit tacos och tittar lite på Humorgalan på tv4, du har väl inte struntat i chansen att kämpa för varenda unge? 



Max posar lite med
tröjan jag köpte åt
Elins lillebror som
fyllde år!



Glass är gott och vitsippor är spännande!




Jag älskar denna plats på våren. Det här är famemej kärlek.


RSS 2.0