ENERGIBOOST x2

Jag måste ha världens bästa mamma! Vi pratade i telefonen imorse, jag var inte på topp på, trött, sjuk och ynklig. En stund senare fick jag ett sms: Hej! vid 1 snåret finns 200 kr på ditt konto, köp nått som gör dig glad! Kram. Så jag köpte lite frukt för att få ny energi! Älskar dig mamma!! ♥ ♥ ♥




FREDAGSMYS

Efter att vi slagits och knuffats med ALLA ANDRA som fått lön idag, på Willys, åkte vi till Kolbäck. Det blev fredagsmys med pappa och Magnus. Grillning! Mamma kom hem vid halv tio och då la vi oss och gosade lite med kattungarna. Gosade och gosade, de är ganska så galna och busar, klättrar och biter på och i allt!





JAG HAR HITTAT DEM!

De skorna som ska hålla mina fötter varma i höst!

http://www.skopunkten.com/Damskor/Modeller/Kangor-boots?art=255563


MYSDAG

Hade en riktig mysdag! Elin, Max, mamma, mormor, syster med sambo, bror, pappa mys! Vi åkte ut till Kolbäck och hade lite pannkaksfest! <3 Tack för en mysig dag!






TREVLIGASTE MORGONEN PÅ LÄNGE

Vaknade vid klockan åtta av den dunsen jag väntat på snart en vecka. IKEA katalogen trillade ner på hallmattan! Kröp upp och hämtade den, kröp ner under mitt varma täcke igen och hörde regndropparna slå mot fönstret och bläddrade och drömde. Underbara, mysiga morgon!





VITAMINBOMBA!



Känner mig lite småhängig. Har verkligen inte tid att bli förkyld nu. Så ska bomba kroppen
med C-vitamin och Kan Jang och hoppas på det bästa!

 


STRÖBOHÖG


Min kusin är superstark. Han kan bära upp hela himlen. Det ni!


KLÄDKAOS

Började projektet städa upp i min garderob idag. BLÄ! Hur kan man ha så mycket kläder men ändå aldrig ha något att ha på sig? Svaret: MASSOR, MASSOR med illasittande rea "fynd" och en extrem rädsla för att kasta något! Har en massa kläder som jag kanske haft på mig en gång? Där har vi även svaret på varför i helskotta jag inte kan kasta dem? Jag har ju knappt använt dem! Dilemma. Jo, men den här kan jag ha kanske någongång, kanske. Det håller inte!! Men jag lovar, kastar jag dem kommer jag stå där och tänka, vart tog den toppen vägen?

Jag gör det enda rätta och stänger igen graderobsdörren för idag.


KUSINTID




Imorgon ska jag hämta G från skolan och vi ska nog åka lite inlines, om tant Malin inte har för ont i sina vadmuskler. Haha! Ska bli mys att träffas utan en jobbig morsa och en retsam storesyrra. ;) Det var allt för länge sedan. Min lilla busunge blir stor för snabbt! Jag tyckte det var igår du ville gå till lekparken och gunga. Nu brukar vi gå på stan. Men imorgon ska vi göra nått kul så jag får fjanta mig lite och bli som barn på nytt!

BAKDAG

Fick lust att baka lite, det blev sirapskakor och en äppelpaj! Tänkte dela med mig av det bästa smulpajsreceptet.

Det jag mest av allt gillar med paj är vaniljsåsen man ska ha till. Pajen är egentligen bara en väldigt bra ursäkt för att få äta vaniljsåsen. Men denna är inte så dum! Jag gillar när smulpajer är smuliga, mycket deg ska det vara så jag gör alltid dubbel sats (här nedan är det en enkel sats) och lägger hälften under och hälften över frukten. Bättre att ta en mindre bit och få en fast paj än att skrapa efter smulor och få brända äppelbitar i botten. Men det är väl en smaksak!

Jag använde mig av en form med löstagbar botten, mest för att jag inte har någon fin pajform. Jag skalade och hackade äpplena, gillar inte när det blir långa skivor, GUD VA JAG ÄR PETIG! Smord form och som sagt först lite deg, sen äpplen med kanel och rörsocker och sen resterande deg och sen lite rörsocker uppepå.

Enkel sats:
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g margarin

Lägg i en plastpåse och kläm runt! Jag gillar inte heller att kladda ner händerna! Fjomp som min mamma skulle sagt. Sen blandar jag äpplena med kanel och strösocker, jag brukar även ha i lite kardemumma, älskar kardemumma!

In i ugnen i 225 grader, ungefär 30 minuter. Jag brukar sticka med en potatissticka och kolla om äpplena är mjuka.




Elin kom över på en bit och vi bänkade oss framför dumburken resten av kvällen. Ibland är det bara så mysigt att bara vara. Hon har det allt bra hon, på förmiddagen kom jag till lekparken med nybakta kakor och så bjuder jag på äppelpaj till kvällen. Haha! Det är hon värd!


TACKA OSS

Tack vare oss kommer JULen fram i tid i år.




SPAKRYSSNING

Kvällen erbjöd underbar massage, god mat och lite trötta och slitna lyckades vi ändå ta oss upp till baren för en drink! Att bara sitta och titta på alla som "dansar" är underhållande i sig. Notera våra "ryss-ögonbryn" dagen innan plockningen.



Vi åt frukost och begav oss sedan ner mot spa avdelningen. Vi gjorde ansiktbehandlingar båda två och färgade ögonfransar och bryn. Sen låg vi mest och bubblade och hade det underbart bra!






Tack hjärtat för en enormt mysig och välbehövd resa!


SPAKRYSSNING!

Impulsivt! Kul! Skönt! Yes, nu fick vi tummen ur. IDAG bär det av mot Cinderella för en kryssning. Massage, ansiktsbehandling! Sen en massa gott att äta med! Ska bli så mysigt! 

Kanske hinner vi slå klackarna i taket med? Ahhwwyeah!

 
Nu är ju bara frågan hur fan jag ska få igen väskan??


FÖRLÅT!

Jag vet att jag är förvirrad och glömsk. Men jag brukar inte glömma sådant, det vet du. Jag har SKITDÅLIGT samvete, förlåt!! Men försök att tänk på hur många gånger jag har ställt upp. Jag hoppas det inte betyder att jag går miste om en massa nu. Fattar inte hur jag kunde glömma. Älskar er! <3

JAG SKA BLI MOSTER!


TREO

Någon har nog tappat en treo i min hjärna. Jag hör hur det brusar och känner mig smått bedövad. Något som bubblar under ytan kanske? Hoppas det ger sig.



TACK

tack för att du vill vara en del av mitt liv igen, jag vill vara en del av ditt.

MITT HJÄRTEGOS

Igår fick jag lite kvalitetstid med min gudson och hans mamma. Jag gav Max mat, badade, borstade tänder och la honom för natten. Han har blivit så stor, jag vet inte när det hände riktigt? Men igår när vi låg och han skulle sova så lyfte jag min hand och rörde på fingrarna som om jag vinkade. Han lyft sin lilla hand och gjorde samma sak, precis likadant, kunde inte låta bli att tycka att det var skit häftigt! :) Sen låg han en lång stund och studerade min arm innan han drog fram sin arm från täcket och tittade på den, sen på min igen och funderade ordenligt. Man önskar att man kunde förstå dem då.

Det värmer i mitt hjärta att du verkar känna en trygghet hos mig, jag har en känsla av att vi kommer bli bästaste vänner du och jag mitt hjärta!




Jag älskar dig plutt! <3

Sen fick jag lite tid med din mamma som jag saknat lika mycket! <3


BORTA BRA

Nu är vi hemma igen, en vecka är lite för kort för att "hemma ska vara bäst". Men har saknat ihjäl mig efter alla mina sötnosar hemma! Vi hämtade hem Stig som flyttat in på åldersomshemmet, åkte hem och packade in och kastade i oss mat innan det var dags för mig att kila till jobbet i söndags. Men det gick det med. Måndagen spenderades i tvättstugan, men träffade även min Tess för lite kaffe och mys, senare på kvällen träffade jag Elin och Max. Idag har jag varit i Eskilstuna djurpark med nära och kära. Hemma är kanske ganska bra ändå.


Ikväll har jag och mamma ätit kräftor och haft det mysigt!
Nu blir det lite gos med kattungarna innan det är dags att sova.





Helmer <3

DAG 6


Idag tog vi sovmorgon, jag vaknade vid tolv! Skönt, men samtidigt lite tråkigt att sova bort halva dagen. Men gjort är gjort, utvilad känner jag mig ändå. Jag har legat och läst i hängmattan, bakat äppelpaj och bara varit. Men känner mig lite som i en bubbla idag. Mycket att fundera på.







DAG 5

Idag har vi haft en lugn skön dag, vaknade, gjorde ostsmörgåsar och varm choklad, åt ute på "bron" som är altanen här uppe. Lyssnade på fågelfång och såg ut över sjön. Så mysigt.



Vi tog en sväng in till Klockestrands närköp och införskaffade lite nödvändigheter och hämtade vatten. Sen har vi bara varit. Magnus har klippt "läggda", den stora gräsmattan på baksidan och jag bakade sockerkaka och passade på att lapa lite sol, fick även på lite nytt på bänkskivorna i köket. Nu har vi lax i ugnen och potatis på spisen. Ikväll blir det en brasa, kanske en film och lite mer vin.


DAG 4

Dagen spenderades i Härnösand där vi köpte lite till köket och lite mat. Var in på Åhlens och köpte halkskydd till mattan i köket och tittade runt lite. Tusan va fina bakgrejer de har fått in, allt från pappersbrödformar till finaste redskapen. De hade superfina muffinsformar, mina svaghet! Så jag vet ju var jag ska styra kosan när lönen kommer för att spendera en hel del kosing.



Framåt kvällningen drog jag mig in i köket och målade vägg orden.
Lyssnade på fotbollen samtidigt, heja Sverige!

 

 

 


DAG 3

Dagen gick i städingens tecken.

Det är så lugnt och fridfullt här, att gå och plocka lite bland sakerna och känna av atmosfären är så härligt. Jag har så många fina sommarminnen från den här platsen. Jag önskar att mina barn får samma chans att uppleva natur och lugn.





Så nu är det rent och fint här, har plockat och piffat lite i köket, men några små justeringar ska göras imorgon när vi varit en sväng till affären och införskaffat lite smått och gott.

Nu ikväll har vi duschat, så som man gör här. På stenhällen, värmt vatten i en hink och häller över sig med skopa. Men känner mig renare ändå. Sen blev det grilla lax, tända en brasa i öppnaspisen, några glas rött och lite film mys.



KÖKS "MAKE-OVERN"

FÖRE:




Nu kommer bilder på köket såhär efter målning och piffande!
Filmade efter påtryckningar hemifrån. ;)



Nöjd, måste jag säga.

DAG 2

Vi vaknade till regn, som höll i sig hela dagen. Så vi tog en sväng till Kramfors igen, denna gång för ett besök på Dollar Store, som jag älskar! Mycket skräp, men det går att hitta små guldkorn till löjliga priser.

Jag köpte bland annat denna underbart söta brödkorg för 20 kronor!



Vi åkte även till färghandeln och införskaffade lite grejer som vi behövde för årets projekt! Vi skulle måla om köksluckorna för att frächa till köket. Vi påbörjade målningen på kvällen och blev klara framåt natten.




JAG KÄNER MIG SOM I EN BUBBLA IDAG

Idag är det sex år sedan Johanna slets från oss. Jag saknar min vän. Det känns som igår, men ändå som en hel evighet sen. Du lever vidare i våra hjärtan. Men det känns så fruktansvärt orättvist att vi andra får fortsätta leva, medan du förblir sexton år för alltid. Du lingon, jag blåbär. Jag älskar dig min vän!

Det är även sex år sedan jag och Magnus blev ett. Känns jobbigt med så blandade känslor runt detta datum. Johanna visade mig den man som blev min. Det visade sig att han skulle komma att bli mannen i mitt liv. Min stora kärlek, för det är jag dig evigt tacksam Johanna. <3 Det känns som igår jag stod där tillsammans med dig på skakiga ben och med stor förväntan när han klev ur bilen. Vad jag inte viste då var att han skulle bli HAN med stort H. Det känns som om igår vi låg på Ströbohög hela dagen, dagen efter vi varit på den där festen där jag träffade Magnus igen, och pratade om allt mellan himmel och jord. Om kärlek. Vi hade känt varandra så länge vi kunde minnas och veckan efter var du borta för alltid.

Magnus har varit ett enormt stort stöd för mig, som jag försökt vara för honom, vi har gått igenom så mycket tillsammans under dessa sex år. Mycket jobiggt. Vi har även skrattat mycket. Han kan verkligen få mig att skratta.
Jag hoppas på många skratt och många år tillsammans med dig min älskade Magnus. Du är min stora kärlek, det vet jag. Vi har gått igenom mycket, men det känns som vi kommit ut starkare tillsammans!



GE MIG

Ge mig dig tillbaka, snälla, jag ber dig. Du vet vad som måste göras. Jag saknar dig i mitt liv.

STUGAN

Resan påbörjade vi efter vi kommit från bröllopsfesten, vi kom iväg vid elva. Det gick relativt smärtfritt med tanke på att vi inte sovit innan. Men det var riktigt där runt 04.00. Vi tog många stopp, för att hålla oss vakna, och kom fram till stugan vid sju på morgonen. Då var det bara att bädda och lägga sig att sova. Skönt att vara framme!





Vi hade en skön första dag med någorlunda bra väder. Jag hängde upp den nya, stora, fina hängmattan och la mig där. Låg och lyssnade på björkarnas sus, tittade ut över sjön och bara njöt! Slummrade till en stund, underbart! Vi tog en sväng till Kramfors på kvällen och handlade lite mat.


KUSINKVÄLL

Innan vi dorg iväg på semester var det dags för en mysig kusinkväll! Cornelia kom över och vi lagade sallad i höga klackar och bara hade det mysigt! Kollade på film och åt lite godis på kvällen!




Världens bästa kusin har jag! <3


MELISSA HORN

Efter lite kaffe och förpepp begav vi oss mot Torshälla för Melissa Horn!

Det var grymt mysigt, så intimt och sommarstämningen var på topp! Vi satt på filt och drack vin och bara njöt. Vi blev kvar en bra stund efteråt och satt och pratade och gick runt i parken och tittade.

Sen drog vi vidare hem till mig och fortsatte myset och vindrickandet, Magnus och Jesper kom efter en stund och det blev en riktigt mysig sommarkväll.








IKVÄLL!


NU JÄVLAR ÄR VI PÅ GÅNG!



Träffades med Elin på förmiddagen för ett "gogging pass". Vi har nu beslutat oss för att vi vill komma igång och jogga igen, men efter flera års uppehåll kommer det att ta lite tid. Men nu är vi på gång!



Min stackars, stackars fot efteråt.
Men jag känner mig sådär oförskämt pigg och glad!
Endorfiner is the shiiit!





MAXMYS


PROMENAD



min älskade gudson


MIN KNÄPPGÖK

Magnus kom och sa att han fått en skitbra idé:

-Vi lär oss att paddla kajak!
-Varför? Frågar jag lite chockat.
-Så kan vi paddla upp till sommarstugan nästa sommar!


Ska tillägga att sommarstugan ligger i Ångermanland.


MELISSA HORN

På onsdag ska jag på Melissa Horn i Torshälla med Linda och Daniel.
Jag längtar!



Lyssna här!


TÅRTFAT

Jag tror att jag missade att skriva om det tragedi som inträffade för någon vecka sedan. Mitt älskade tårtfat sprack och gick sönder, bara att kasta, denna gång gick det inte att rädda. Hade limmat fast foten ett par gånger men nu sprack hela fatet. Min mormor kom med den absurda ideén att jag kunde önska mig ett i julklapp. I JULKLAPP sa jag då? Vem klarar sig flera månader utan ett tårtfat undrar jag?

Så jag gick ut på jakt efter ett nytt, men hittade inget som jag gillade. Så jag tog saken i egna händer och fixade ihop ett eget, tills jag hittar ett nytt tårtfat att förälska mig i. Men måste säga att jag blev väldigt nöjd. Särsklit när jag upptäckte att de (diskbara!) tårtunderläggen Drömmar från IKEA passade perfekt på!
 










































PYSSELKVÄLL

Jag började rensa ur bland mina smycken och mina alla pärlor och annat som jag som är en notorisk samlare, eller sparare, samlat på mig. Insåg snabbt att här fanns mycket att ta vara på. Så jag satte mig och fixade och trixade ihop några armband. Använde mig av alla dessa gamla örhängen, där jag tappat ett, allt "skräp"  som vissa skulle kalla det och några armbandlängar och gamla halsband jag hade hemma.







Till detta armband använde jag mig av "guldståltråd" och pärlor och hängen från dessa örhängen från HM, har ett par örhängen till, nu har jag ett fint matchande armband till!




MITT SUPER MARIO LIV

Jag och Tess satt och filosoferade idag. Om stora saker. Livet. När vi pratade började vi dra paraleller till något som jag tror alla (födda på vår tid) kan relatera till. Super Mario.

Vi kom fram till att livet är lite som ett Super Mario spel. man börjar med fullt med energi, flera liv. Livet, som vi ser det, är uppdelat i flera liv. Det häder då och då i livet att man får en GAME OVER. Kanske inte dramatiskt pang på med sorglig musik och bokstäverna G A M E O V E R tryckt i ansiktet. Men det händer. För oss var det när vi blev uppsagda från våra jobb.

Man fick helt plötsligt inte fortsätta på banan där man var, utan fick börja om på en ny. Min nya var dock redan påbörjad, då jag börjat studera till lärare och även hennes, då hon börjat på ett nytt arbete. Vi kom även fram till att man måste på gameover ett antal gånger. Man kommer, vare sig man vill det eller inte, till olika vägskäl här i livet. Dessa händelser som får en att tänka på livet som "före det hände" och "efter det hände", som ett helt nytt liv.

Vi pratade även om att man ibland inte får game over, utan lyckas fånga en såndär stjärna som gör att man blir starkare, snabbare och ta tag i saker som man kanske inte hade energi till förut. Denna stjärna kan vara något som kommer inifrån en själv eller från en vän, en partner eller kanske ett nytt jobb. Vad du vill.

I spelet, som i livet, kommer man ju att möta dessa fruktade "Bossar" som man måste slåss emot för att ta sig vidare. Sådana har man mött och fler lär de bli. De som ställer sig i vägen. Som man måste ta hand om för att komma vidare. Det finns ju även många små "hinder" som man måste passera, hoppa över och springa ifrån, eller skjuta med en svamp så de försvinner för evigt.

Och en vacker dag ska vi komma i mål, det gör man, flera gånger. Livet är ju som spelet uppdelat i flera olika banor. Men den dagen man klarat ut spelet, kommit till det slutgiltiga målet, då vet man att man passerat alla hinder, slagit alla "bossar" och samlat på sig en massa erfarenheter på vägen. Som i livet.






REGN

...och det luktade höst i skogen idag.


SNART JOBB

Ska kasta i mig mat innan jag ger mig av för min femte natts arbete.
Sen väntar nästan två veckors ledighet, underbart!





RESULTAT






Socker och färgämnen, mumma!


BAKAR MARÄNGER!




MINA SÖTNOSAR

Myspys med mina finaste sötnosar.






Max, dags att klippa sig? Haha, sötnosen!

FJÄRDE NATTEN



Är skapligt trött. En duch och sen dyka ner i soffan, ja tack!

RSS 2.0