MAXMYS



Det här är det mysigaste som finns!

Mysdag. Mat med T och L. Kaffe hos mormor och Roffe. Sen Maxmys hela eftermiddagen/kvällen.



VINKVÄLL

Efter en tisdagens prutt dag så var det dags för mys med mina tjejer. Vi åt skräpmat och drack vin. Tack för att ni finns L och T! Massa prat och mys. En bra onsdag.






PRUTTILUTTDAG

Ja, det har det varit i dag. Men man kan inte vara glad alltid och man får vara lite nere ibland. Mitt motto är hellre jävligt ledsen en dag och glad resten än att liksom sprida ut det. Så i dag har jag haft min ledsna dag. Jag känner mig så stressad. Allt gick fel på eftermiddagen. Jag tappade två kilo morötter på foten, alla landade med spetsen neråt, det gjorde ondare än man kan tro. Mina skönaste leggings gick det hål på i dag, jag glömde köpa bommullspads på ICA och en massa andra småsaker som liksom fick bägaren att rinna över.

Sen är jag så dum ibland, ja det är jag. När jag känner mig ledsen, då vet jag att jag alltid känner mig lite bättre när jag får prata av mig lite. Men jag känner liksom att jag inte vill störa eller vara i vägen. Men å andra sidan skulle jag bli skit sur om någon av mina vänner inte kom till mig om de behövde en kram och någon att prata med. Men är bra fånig ibland?

Men jag skärpte till mig och gosigaste, underbaraste L fick mig på bättre humör genom att låta mig gråta ut och kramas. Du är guld värld ska du veta! Så efter att jag fått släppa på trycket lite, lite IDOL och en varm dusch känner jag mig lite lugnare. Jag vet att det kommer bli en bra dag i morgon.
...och som L sa, man måste få vara lite ledsen ibland.

 


RÖSTA 2010

Idag har jag bara en sak att säga! GÅ OCH RÖSTA!

HÄRLIGA LÖRDAG!

Har haft en myspysig Lördag! Jag har mest legat i soffan och bara varit. Tvättade på förmiddagen, sen kom Tess, sjuklingen, över på lite fika. Jag bakade en underbart god Björbärskaka! Ett superbra recept som jag kommer göra fler gånger, går nog väldigt bra att variera med andra bär eller frukter. Receptet till den:

1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
300 g färska eller djupfrysta björnbär
2 msk socker
2 msk potatismjöl (ta 3 msk ifall du använder frysta bär)
ev. pärlsocker, mandelflarn


Gör så här:
Vispa ägget pösigt. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i ägget. Vänd ner det smälta smöret. Skrapa ner smeten i en smord, mjölad form med löstagbar kant. Blanda socker och potatismjöl i en skål och blanda i björnbären väl. Lägg sedan bären ovanpå smeten. Strö över lite pärlsocker och mandelflarn (kan uteslutas). Grädda kakan i 175 grader varm ugn i 30-40 minuter. Täck kakan mot slutet om den börjar få för mycket färg. Kakan kommer att kännas kladdig när du tar ut den men det stelnar till när den svalnar. Låt svalna.

Den utlovade bilden:




Men som ni ser så blev det ingen bild på Björnbärskakan, den tog slut snabbare än snabbast! Men jag bakade ny idag, kunde inte bestämma mig för om jag skulle göra en med äpplen eller jordgubbar, så jag gjorde halva med jordgubbar och halva med äpplen. Jag kan inte säga vilket som var godast av de tre, alla var minst lika underbart goda!

Jag serverade den med vanlijsås igår men det gick lika bra med vaniljglass!


Sen kom mamma och pappa över på middag. Jag lagade fläskfilé med banan, curry och paprika. Riktigt gott!receptet hittar du här! Nu ska jag ta och titta lite på Olssons Valstuga.


ÄNTLIGEN HELG!

Efter en ovanligt lång vecka, känndes det som i alla fall, så var det äntligen fredag! Jag hängde hos mamma och pappa nästan hela dagen, lite loppisshopping blev det med. Sen hem och fredagsmysa med Magnus och Stig! Vi åt pizza, lite sådär halvhemmagjord, lite fusk!





Lite senare kom världens mysigaste Lena över på en Irish Coffe!
Massa prat och myspys hela kvällen!



VILL HA!



Hittade dessa två sötnosar på Lindex.se




DAGENS

Om du ser att någon saknar ett leende, ge dem ditt. ♥


SKALLBANK OCH IMPULSSHOPPING

Började dagen med att vakna och kliva upp innan klockan ringde klockan åtta! Det har nog aldrig hänt. Sen blev det skolan med huvudvärk delux.

När vi slutat tyckte S och jag att vi förtjänade att strosa runt lite i centrumbutikerna innan hemfärd. Jag hittade en väska på HM, ska returnera den jag köpte på Marieberg, då den känndes allt för stor när jag kom hem sen. Men den från HM är helt perfekt! Köpte även en ny fin kjol som jag tittat på ett tag. Så några egentliga impulsköp kanske det inte blev. Vi beslutade oss för att ta en sväng i morgon med. Härligt!




Haft kaffebesök av mamma nu på eftermiddagen, hon tog med en massa blommor hem som behöver stå lite varmt över vintern. Så nu är det tomt och höst på min altan. Bara mitt vackra Vildvin kvar som lyser underbart rött. Måste fixa lite vinterkläder till den innan frosten kommer.

Nu ska jag väl försöka göra någon nytta innan IDOL börjar. Plugga eller dammsuga, det är frågan. Konstigt vad lockande det är att städa när alternativet är att sitta och trycka in massa kunskaper i huvudet. Vi får se. Hoppas på att få Elinsällskap ikväll, vore mys! Allt är roligare om man är två.

Puss på er sötnosar!


HALVKNASIG KOMBINATION SOM BLEV HELT RÄTT!

Haft extrem idétorka när det gäller mat på sistone, så jag beslutade mig för att prova en massa nya recept. Så är numera receptspanare, när man väl börjar se sig omkring kan man hitta riktigt bra sådana! ICA kör ju till exempel en kampanj "Billiga veckan", bra för studenter med dålig fantasi. Har provat ett par recept nu ur den, tänkte dela med mig av dagens lunch som var riktigt god trots den lite konstiga kombinationen. Tänk fiskbullar-bönor-bananer.

Bönrisotto med currystekta fiskbullar

1 gul lök
3 dl långkornigt ris
1 msk flytande margarin
6 dl vatten
1 tsk salt
2 burkar (à 400 g) röda bönor
2 burkar (à 375 g) fiskbullar i buljong
2 bananer

Skala och finhacka löken. Fräs löken med riset i flytande margarin. Häll på vatten och salt. Låt koka under lock ca 20 min. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i riset när ca 5 min återstår av koktiden. Låt fiskbullarna rinna av. Skär bananerna i bitar. Hetta upp flytande margarin, gärna med curry. Fräs fiskbullar och banan några minuter. Vänd ner i det färdigkokta riset.



Det var riktigt gott, men nästa gång så gör jag nog så att jag delar fiskbullarna i två delar och steker på dem innan jag lägger i bananerna så de inte hinner bli så "slemmiga". Receptet är beräknat för fyra personer men jag halverade receptet och fick ändå ut fyra portioner, så det räcker nog minst till sex personer eftersom både banan, bönor och ris är väldigt mättande! Sen skulle jag nog ha tagit mer curry, kanske haft i lite chili med, för att få lite mer smak och sting i det hela!

Snabbt, gott, sköter sig själv lite granna.

UNDERBAR HELG!

Haft en sådandär myspysig helg som man bara kan ha om man är ledig och spenderar tiden tillsammans med några av sina älskade. Lördagen tillbringades en stund i Köping, med mormor, roffe och M. Vi gick på marknad och fick sedan Roffes underbart goda kaffe, han kan han. Sen åkte jag och M till, hör och häpna, Tuna Park! Vi strosade runt i butikerna och tog en fika. Willys på hemvägen, inhandlade mat till kvällen. Lagade mat och gosade ner oss i soffan framför en film.

Idag har jag luffsat runt i morgonrocken hela förmiddagen. Sen kom Elin och Max över på lite fika innan vi tog en promenad till Konsum. Jag och Max lekte kurragömma. Sötastegosungen! Sen hem och fortsätta söndags slappandet. Lagade supergod kyckling, sen kollade jag in Valet 2010: Duellen. Nu ska jag ta en dusch och lägga mig och läsa lite inför veckans studier.

Hoppas ni haft en skön helg ni med!




FREDAGSMYS

Idag har jag mest pluggat hela dagen. Tog en härlig "rast" för lite lunch, fika och bus med Elin och Max i lekparken. Jag har skrivit klart nu, sen om det är bra eller inte, det återstår att se. Jag behöver helg nu känner jag. Kvällen har spenderats med att städa och laga mat! Det blev hemmagjorda hamburgare, potatis och morots bitar i ugn och dippa grönsaker. Ska krypa tillbaka ner i soffan med mitt hjärta nu!

Hoppas du har en underbar fredag!




MYSELIPYS

Åhh va jag är glad att jag har så fina vänner! Efter skolan gick jag hem till Elin och käkade mat, sen så frågade hon om en av oss inte kunde bada och lägga Max medan den andra diskade undan. Gissa om jag paxade Maxen. :) Vi sjöng i badrummet, borstade tänder och snackade en hel massa innan det var dags för honom att slå igen sina blå! Sötunge! När jag kom dit så tittade de genom fönstret och jag gick dit och ställde mig! Fick världens underbaraste leende och han drog i handtaget och försökte öppna fönstret. Gullungen!

Sen hjälpte Elin mig med att läsa en text som vi ska läsa till på måndag, som läraren råkat kopiera upp på DANSKA. Fattade noll och tänkte att jag behövde anlita en expert. Men det blev mest snack om annat, som vanligt och lite IDOL mys. Allt för länge sedan vi träffades, flera dagar, det är inte nyttigt. :)


Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och sluta mina blåa. Puss på er!


JAG ÄLSKAR

När en man är på väg hem och inte har något planerat. Sen plötsligt så ringer telefonen och man har en helkväll så där i ett nafs! :) Det blev en shoppingrunda på Tuna Park, matlagning och IDOL tittande med mina underbara Kihlstrands! Ni är för söta!

:) Sova, nu när humöret fortfarande är på topp!

MÅNDAGSÅNGEST

Ja, en släng av det var det jag hade när jag vaknade. Kände mig trött och omotiverad. Den känslan verkar infinna sig hos de flesta i skolan just nu tror jag. Men det går nog över bara man kommer in i det igen försöker jag intala mig själv. Efter en lång lektion satte jag och S oss ner och beställde några böcker, det går tammejtusan inte annars. Inte när det är så många, på samma gång. Blir snurrig av alla bibliotek hit och dit. Men beställde bara några, vill försöka så gott som det går ändå. Sen satte vi oss och började läsa i studiehandledningen för att få någon rätsida på det hela. Då kändes det bättre. Jag tror att det är som S säger, vi stressar upp oss i onödan.

Eftermiddagen har spenderats med att läsa, planera lite och läsa. Lagat mat, tog en skön höstpromenad med min älskade M och hämtade hem Stig. Han verkar trivas bra på äldreboendet. Stig alltså.






USCH

Idag är en sådan dag. En dag när jag hellst av allt skulle vilja låsa in mig i ett rum med alla mina vänner och min älskade familj och bara kramas. Jag vill ingenting. Men det går över.

Har inte fått tag i en av böckerna vi skulle läst till imorgon heller. Hatar att känna mig oförberedd inför lektioner. Ska hoppa in i duschen och sen läsa det jag ska ur den boken jag har i alla fall. Går upp tidigade imorgon och filar på de två frågeställningar vi skulle ha med oss. Och tåget går 7.38. Blusch!

Natti, natti!


ÄLSKADE SKITUNGE!



Haft en mysig heldag med mitt gos idag! Vi åkte på Kolifej och käkade tårta, tittade på hundar och sen till Gymninge för mer hundgos och bus! Sen hem och äta kvällsmat och efter det ett väbehövligt bad!

Mysig dag med min bästa Max.


FREDAG KÄRLEK HÖSTMYS

Idag är det höst. Det liksom känns i luften. Vi tänder värmeljus, kryper ihop under mjuka filtar i soffan och bara myser. Synd bara att fotbollen går före Bodyguard i det här hushållet. Jag får skylla mig själv lite kanske, men jag ruckar inte på min "ingen tv i sovrummet" regel. No way. Så får snällt heja lite på Zlatan och Emir.

Hoppas ni har en mysig fredagskväll!

UNNAT MIG MASSA KÄRLEK


UPP OCH NER

...ner och upp, grisen gal i granens topp!

Humöret är helt upp och ner just nu. Blä ena stunden och Tjohoo den andra. PMS kossa.

Ska släpa in mig i duschen och kasta mig i säng. Ledig imorgon så kan med gott samvete ligga och läsa den extremt spännande och väldigt läskiga boken jag läser just nu. Lars Keplers Hypnotisören. Utan att oroa mig för att jag inte kommer kunna lägga ifrån mig den i tid eller att jag inte kommer kunna sova för att den är så läskig!



GODNATT!


RSS 2.0