NU JÄVLAR!

Jaha, då var det dags igen då tänker ni. Jag vet inte hur många gånger jag bestämt mig för att, nu ska jag äta nyttigare och bli piggare! Men sen gick det ett tag och det vankades helg, svårt, svårare och efter bara några veckor var jag där igen. Men nu känner jag att jag verkligen måste ta tag i det här med maten. Plugget gör att man sitter på rumpan hela dagarna mest, sen att vi fikar stup i kvarten i basgruppen är väldans trevligt, men underlättar inte! Det får en heller inte att bli ett dugg "lättare"!

Men det är inte fokus just nu, att bli just lättare (även om det blir en trevlig bieffekt?). Jag känner att jag går med huvudvärk, får krångel med magen, känner mig trött och hängig, som om jag aldrigt riktigt vaknar på morgonen utan bara liksom öppnar ögonen och rör mig som en sömngångare. Nu när pollensägonen är igång på allvar så blir det jobbigt i sig med allt kli, nys och host. Blir sjut trött av medicinerna med och är jag trött innan, ja ni förstår.

Så nu på måndag, bara för att döda en klyscha? Då ska jag börja leva sundare. Fortsätta med mina promenader, men byta ut en del i kylen och skafferiet. Sen ska jag snart börja med mitt "gnäll fria liv", massa nytt, skönt!


Tänkte om någon ville göra mig sällskap i detta?
Vi kanske kan dra ihop några stycken och ta promenader
tillsammans, allt är roligare om man är två!




Jag vill må bra i kroppen och känna mig piggare igen!


PLUGG, PLUGG, PROMENAD, PLUGG.

Jag gör inte mycket mer än så just nu. Känns som om jag är inne i någon slags dvala. Ögonen kliar så jag kreverar snart, har massor att göra, men ingen lust till någonting. gnäll, gnäll, gnäll!!




Jag ska investera i ett armband innom en snar framtid. Ett "en gnällfri värld" armband. Det går ut på att man sätter arbandet på höger handled, sedan får jag inte gnälla, klaga, kritisera eller skvallra negativt under 21 dagar. Misslyckas jag så byter jag plats på arbandet och sätter det på vänster handled och får börja om på nytt.

Kanske kommer jag klara det, troligtvis inte, men man kanske får sig en rejäl tankeställare?




ÄNTLIGEN

Ja, äntligen så fick jag mina efterlängtade skor, men det var nära på att jag blev utan. Fick som sagt bidrag till ett par skor i födelsedagspresent. Skulle iväg till Skinngubben i Köping idag och köpa de vita converse som jag suktat efter ett bra tag. Traskar in, hittar inte just vita, frågar i kassan. Får då till svara att de var helt slut och att det inte fanns att få tag på några fler i hela europa! Panik! Skulle till HM, så hoppade in på Ryns, slut där med, höll på att tappa modet totalt. Men så, in på Intersport, och där, av alla ställen fanns dem! Underbart, så nu är jag nöjd.

Dock köpte jag vita, från Intersport då.


JA MÅ JAG LEVA!





Tack för en grym kväll!


FÖRSTA MJUKGLASSEN


HEKTISKT

Livet rusar fram i rask fart! Det är så jag vill ha det.


NYSTART MED TEMA 2

Känns så skönt med en liten "nystart" mitt i terminen, Tema 1 är avklarat, nästan, och nu väntar Tema 2. Först hade vi en föreläsning om NTA (natur och teknik för alla?) som var helt okej, verkar spännande. Vi hade en liten tävling om vilken grupp som kunde bygga en bil med tecnolego, sen vilken bil som kunde rulla längst. Tävlingsmänniskor som vi är så gjorde vi den bästa bilen, men vi krockade på tävlingen så vi kom bara tvåa. Jävla skit! ;) Bloodigt allvar det där.







Lite inspirationskällor, vi fick med oss 31 böcker hem. Så kul!



HEJ OCH HÅ

va tiden går, lägger upp lite bilder på lite av vad jag sysslat med den senaste tiden.




fikat hos mormor, bakat muffins, haft spadag med Elin, grillat med Tess, Linda, Magnus och Daniel, fixat på uteplatsen, haft redivisning i skolan och en massa annat mys!



EN BRA DAG

Några av knutarna är upplösta nu. De i ryggen fick sig en omgång av min underbara klassis Malin! Tusen tack gumman! <3 Känner mig som en ny människa, kan röra armarna igen! Så ikväll blir det träning. Ska bli underbart!

Dagen startade med plugg, sen svung till lekparken med Elin och Max! Mys var det. Kaffe och muffins och sen lekte vi till vi blev yra! Älskade vän och älskade unge.










Nu ska jag öva lite på min del av redovisningen. Börjar bli lite nervös.


Mitt humör är som en berg och dal bana,
men ska inte klaga när "dipparna" är korta
och kommer med långa mellanrum.


TA INGENTING FÖR GIVET MIN VÄN

Så länge skutan kan gå,
så länge hjärtat kan slå,
så länge solen den glittrar på böljorna blå,
om blott en dag eller två
så håll till godo ändå,
för det finns många som aldrig en ljusglimt kan få.

Och vem har sagt att just du kom till världen
för att få solsken och lycka på färden:
att under stjärnornas glans
bli purrad ut i en skans,
att få en kyss eller två i en yrande dans?

Ja, vem har sagt att just du ska ha hörsel och syn,
höra böljornas brus och kunna sjunga?
Och vem har sagt att just du ska ha bästa menyn
och som fågeln på vågorna gunga?


av Evert Taube 1963.
Underbart vacker text.


KNUTAR

Fan vilken dag. Har haft en känsla i magen ett tag nu. Inte någon bra känsla.

Har massa muskelknutar i ryggen, det gör ont om jag så bara tar ett andetag. Har en hel del knutar i magen med känns det som. Jag vet inte varför jag känner såhär just nu. Känns som om jag gått in i någon bubbla där jag inte låter någon komma in, och inte låter mig själv att komma ut. Jag orkar liksom ingetdera. Fan.

Upp och ner, som sagt.
Men jag tror livet är för
kort för att man ska gå
runt och känna såhär.
<3 säg att allt blir bra.

TVÄTT!

Idag står tvätt på schemat. Fönstertvätt, klädtvätt och efter långa 48 timmar, äntligen hårtvätt!

Men ikväll vill jag att det HÄNDER något! Är så fruktansvärt rastlös. Ideer, tack!

I CHOCKTILLSTÅND

Jag fick G på tentan. Jag kan inte tro att det är sant. Känner mig så lättad. Lovely.

I GONNA FIND A WAY TO MAKE IT

Yes I am.

När min blogg blir tom och tråkig, då betyder det oftast att jag har mycket annat roligt att göra. Så är fallet just nu. Livet bara flyger fram, är inne i en boka in, boka in, boka in allt tid just nu. Ändå känner jag alltid den där gnagande känslan av att inte räcka till. Kommer aldrig bli av med den, kanske får acceptera att den är en del av mig?

Nu måste jag hoppa i säng så jag är pigg och nykter imorgon som vi brukar säga. Plugg står på schemat, sedan, äntligen, är det dags för krull i håret igen!


KÄNSLA

En känsla av saknad. Av det som varit, de älskade människor som varit mina älskade människor en gång. Av det som skulle komma att bli. Rädsla inför det som kommer. Men ändå en känsla av att allting kommer att bli bra. Bra är ju vad man gör av det, vad man förväntar sig. Allt blir bra tillslut. Nästan.

Men jag undrar, kommer jag någonsin bli av med denna rastlöshet?



Jag tänker mycket på dig nu Johanna. Jag saknar dig. Jag sörjer att vi andra får leva och växa upp, medan du alltid kommer vara den sextonåriga flickan. Flicka, trots att vi trodde vi var vuxna redan då. Jag saknar dig.





MYSPÅSK

Påsken har spenderats med mina nära och kära. Helt underbart! Grillkväll hos mamma och pappa, påskmat och mys hos moster, chipskväll med Tess och Carro, långa lediga dagar med Magnus, fix hemma, påskmat hos svärmor, SOL och massa mys bara!



MAKEOVER

När vi tog över garaget så hittade jag en byrå. Fick för mig att den skulle bli fin igen. Så med sprayflaskor i högsta hugg tog jag mig an den. Blev grymt nöjd!


BEFORE:




AFTER:



Fyndade en pall på loppis, 40:-, lite skinnimitation 30:-. Voila, en pall!
Hade ingen före bild, ville bespara er den gula ludna synen.


HAN SJÖNG RAKT IN I HJÄRTAT

Så söt, så duktig! Slog på Talang 2010 när jag och mamma satt och tog en kvällskopp kaffe, då såg vi den nervösa undersköterskan Freddy Amigo kliva upp på scenen. Sen började han sjunga. Jag var nog inte den enda som satt med tårar som kröp fram ur ögonvrån. Fick ståpäls på hela kroppen. Men glädjen han visade när han fick stående ovationer var total. Han blev så glad, tårarna sprutade och han kastade sig ner på knä. Så underbar!

NJUT:




Som sagt, rakt in i hjärtat!


VÅREN ÄR HÄR!

Underbart. Tror jag smält lite av chocken från igår, tur att det ska kollas upp, tänker så. Säkert inget att oroa sig för, jag har ju inte ens märkt av det och troligtvis har jag haft det hela livet.

Så nu har jag beslutat att njuta till fullo av att ha en helt ledig påsk! Vaknade imorse, solen sken så underbart! Börstade dagen med varmchoklad och limpsmörgås, tillsammans med min älskade Magnus. Första gången på ungefär två veckor som vi fick möjlighet att äta frukost tillsammans. Nu ska jag bädda sängen, sen ska jag öppna fönstren och släppa in lite vårluft!

Vad dagen har att erbjuda, vet jag inte än. Men jag vet, att jag är ledig.



JAHA, NEHE.

Idag var det dagen för operation. Skulle äntligen bli av med halsmandlarna!

men nej, fy.. Fick morfin och grejer, sen skulle de bara lyssna lite på mitt hjärta innan jag skulle byta om och så, då hörde de blåsljud på hjärtat. De blev förvånade att jag inte viste om det, frågade om ingen lyssnat på hjärtat förut.

De förklarade att det är typ medfött, i nio av tio fall behövs ingen åtgärd, hjärtat bara liksom låter så, men de ville inte ta några risker. Så känner mig sjukt besviken och ledsen. Fått remiss till att göra ultraljusundersökning på hjärtat. Blev skit rädd och grymt besviken då jag verkligen förberett mig och planerat in detta.

så ni vet.


RSS 2.0